29 Ağustos 2011 Pazartesi

2012 Kyk Burs Koşulları

2012 yılında kyk dan burs almak isteyen arkadaşların kırmızı yazılı linki ziyaret etmelerini rica ediyorum. ordaki formu doldurarak başvurunuzu kolayca yapabilirsiniz.

http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/default.php

27 Ağustos 2011 Cumartesi

Kyk Burs Başvurusu Formu için gerekli olan bilgiler

Kyk Burs Başvurusu Formu için gerekli olan bilgiler

http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/default.php < bu adresi ziyaret edin ve iki seçenek var hangisi size uyuyorsa onu seçin ardından işlem formu gelecektir. Linkle ulaşamadıysanız resme tıklamanız yeterli olacaktır.

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Burs Veren Kurumlara Başvuru Yapmak

Burs Veren Kurumlara Başvuru Yapmak 2011 - 2012 yılları arasında burs almak isteyen öğrencilerimize en kısa yoldan nasıl burs anlınacağını anlatan bursbasvurusu sitemiz sizler için hizmettedir. Arama Butonundan hangi ilde burs arıyorsanız onu yazmanız yeterlidir.
Örnek: Burs Elazığ | gibi...

23 Ağustos 2011 Salı

Burs Başvurusu Tarihleri 20111 - 2012

Bursa dair ne varsa sevgili arkadaşlarım için burada paylaşmış bulunmaktayım. Farklı şehirlerde okuyan veyan bursa ihtiyacı olan öğrencilerin baş vurduğu yöntemlerden biri olan burs almayı sizler için kolay bir hale getiriyorum.
Burs veren kurum ve kuruluşları İllere göre sınıflandırıyorum. Burs veren kurmları güncel tutmaktayım yani buda demektir ki 2011 ve daha önceki  yıllarda eklenmiş olan başlıklardan sizleri kurtarıyorum. Bir çok arkadaş burs buldum başvurayım derken tarihi görüyor ve büyük bir hüsrana düşüyor, geçmiş tarihlere ait burs kayıdı çıktığından dolayı. Neyse herkese 2011 - 2012 öğrenim ve öğretim yılının iyi geçmesi dileğiyle...

21 Ağustos 2011 Pazar

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu 2011 - 2012

Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu 2011 - 2012

Burs almak isteyen öğrencilerin uğrak noktası bursbasvurusu sitesidir.

Merkezi İstanbulda bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor.
Bu yazımızda Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı bursuna başvuru koşullarını ve başvuru tarihlerini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız.
İşte Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı Bursu detayları:
1.) Başvurular Eylül ayında yapılmaktadır.
2.) Sadece üniversite öğrencileri burstan yararlanmaktadır.
3.) Burs verilecek kişilerden başka hiç bir kurumdan burs almama koşulu aranmaktadır.
4.) Burs başvurusu şahsen vakıfa yapılmaktadır. Vakıftan temin edilecek form doldurulup değerlendirildikten sonra gerekli evraklar sizden istenecektir.
Adres : Evren Oto Sanayi Sitesi Yanyol 2.Kısım No:6 İstanbul / İSTANBUL
Telefon : 0 212 622 41 00
Fax : 0 212 622 41 00

:) bu günlük bu kadar paylaşımın yteerli olacağına inanıyorum....

Yurtkur Burs Başvurusu 2011 - 2012

Yurtkur Burs Başvurusu 2011 - 2012

Burtlar Kurumu için yurt ve kredi başvuru tarihlerini sizlere vereceğim.
Gerek lisans ve önlisans ara sınıf öğrencileri, gerekse herhangi bir yükseköğretim kurumunu yeni kazanmış öğrencileri ilgilendiren 2010 yurtkur başvuruları yarın alınmaya başlanacak.
İsterseniz, hemen size 2010-2011 KYK başvuru tarihlerini verelim.
2010-2011 öğretim yılı yurtkur başvuru tarihleri için yazının devamını okumayı unutmayın..




TEV Burs Başvurusu 2011 - 2012

TEV Burs Başvurusu 2011 - 2012 öğrenim senesi.


Türk Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite ve yüksekokul öğrencilerine ihtiyaç bursu veriyor. Vakfın burs imkanlarından faydalanmak için maddi bakımdan burs yardımına ihtiyacınızın olması gerekiyor.
İsterseniz hemen TEV bursu hakkında detaylı bilgileri sizlere sunalım:

Burs Başvuru Koşulları
I- T.C. Vatandaşı olmak,
II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,
III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak, (Sadece harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir.)
IV-Başarı Koşulları:
a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,
b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3′ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)
V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.
Not: Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar, aynı aileden ikinci bir kişi burslarımızdan yararlanamaz.
BAŞVURU :
I- Burslara başvuru tarihi 1-31 Ekim’dir.
II- TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz. )
EKLENECEK BELGELER :
Adaylar, TEV’in web sayfasından temin edip tamamlayacakları “TEV Burs Başvuru Formu”na;
I- Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; ÖSS Sonuç Belgesinin örneğini,
II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).
III-Tüm Öğrenciler; TC Kimlik nolu nüfus cüzdanının fotokopisi, öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise Sosyal Güvenlik Kurumundan aile reisi adına gelirsizlik belgesi ekleyerek Öğretim Kurumlarının ilgili birimlerine verirler.
SEÇİM :
Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı’nca ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Tüm Öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeleri, yeni kayıt olanlar için; ÖSS sonuç belgesinin örneği, ara sınıftakiler için; öğrenim süresince aldığı dersleri notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript), tüm öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeler) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü’ne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğü’nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacak, ayrıca TEV’in web sayfasından takip edilebilecektir.
BURSUN ÖDENMESİ:
Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.
Kaynak:
http://www.tev.org.tr/tr-tr/burslarimiz/yurtici/Sayfalar/Yuksekogretim.aspx

TEV Burs Başvurusu 2011 - 2012 yılları içindir..

KYK yurt başvurusu - KYK burs ve kredi başvuruları 2011 - 2012

KYK yurt başvurusu - KYK burs ve kredi başvuruları 2011 - 2012 Tarihleri.
LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencilerin büyük bir çoğu kalacak yer ve üniversite eğitimlerini sürdürebilmek için burs aramaya koyuldular.
Bu konuda kredi ve yurtlar kurumu üniversite öğrencilerinin en büyük destekçisi. KYK üniversiteyi kazanan adaylara kalacak yer sağlamanın yanında, öğrencilere eğitimleri boyunca karşılıksız ya da karşılıklı para yardımında bulunuyor. Karşılıksız para yardımı başbakanlık bursu olarak tanımlanırken, geri ödemeli krediye, öğrenim kredisi deniliyor.
Gel gelelim, kyk başvuru tarihlerini. Kredi yurtlar kurumu için başvurular 16-25 Ağustos tarihleri arasında yapılıyor. KYK başvurularınızı kyk.gov.tr adresine girerek internet üzerinde yapabiliyorsunuz. Başvuru sonuçları ise, 30 Ağustos 2011 tarihinde açıklanıyor.
Yurt kayıtlarınızı ise, 31 Ağustos ile 17 Eylül 2011 tarihleri arasında bizzat kredi ve yurtlar müdürlüğünde yapıyorsunuz
yanlış bilgi varsa affola :)

Türk Eğitim Derneği Bursu 2011-2012 Yılları

Türk Eğitim Derneği Bursu 2011-2012 Yılları

Türk Eğitim Derneği 2011-2012 öğretim yılında da üniversite öğrencilerine burs verecek. Derneğin tüzüğünde kimsesiz ve parasız öğrencileri okutmakla ilgili madde dikkat çekiyor.
Bu doğrultuda eğer maddi durumunuz yetersizse ya da kimseniz yoksa Türk Eğitim Derneği üniversite öğreniminize katkıda bulunabilir.
Vakıf hakkında daha detaylı bilgi için ted.org.tr adresine bakabilirsiniz.

Bu bilgileri arkadaşlarınızlada paylaşabilirsiniz..

Sabancı Vakfı Burs Başvurusu 2011 - 2012 öğrenim yılı

Sabancı Vakfı Burs Başvurusu 2011 - 2012 öğrenim yılında verilecek olan bursa burdan kolayca ulaşacaksınız.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı her sene yüzlerce üniversite öğrencisinin eğitim – öğretim hayatlarını kolaylaştırabilmek, öğrencilerin refah bir şekilde okuyabilmeleri onlara eğitim bursu veriyor.
Vakıf 2011 – 2012 Eğitim döneminde de öğrencilere burs verecektir. Vakfın Burs koşullarını, burs başvuru tarihlerini öğrenmek için vakfın internet sitesini kullanabilirsiniz.
Sabancı Vakfı internet sitesi: http://www.sabancivakfi.org/sayfa/burslar
Bu bağlantıyı kullanarak vakfın verdiği burs hakkında detaylı bilgiye ulaşabilrsiniz.

Bursbasvurusu

İstanbul Burs Veren kurumlar 2011 - 2012

İstanbul Burs Veren kurumlar 2011 - 2012


2010-2011 yılında burs veren kurumları listelemeye çalıştık,umarım başvurularız olumlu sonuçlanır.




ÖZEL KURUM VE KURULUŞLAR



1) Abant İzzet Baysal Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Vakfı



Başarılı ve maddi durumu yetersiz öğrencilere burs veriliyor. Başvurular eğitim döneminin başında yapılmaktadır.

Tel: (0-374) 253 45 11 / 45 06



2) Adana Ticaret Odası Sosyal Hizmet Eğitim Vakfı



Yüksekokul ve üniversitelerde okuyan ve maddi desteğe ihtiyaç duyan, Adana’na oturan başarılı öğrencilere burs veriliyor. Burs müracatları 1-31 Ekim tarihleri arasında yapılmaktadır, Ocak ayından itibaren 8 ay süresince burs verilmektedir.


Web Adresi: http://www.atosev.org.tr/burslar.html

Tel : (0-322) 232 59 13



3) Adıyaman Kültür Ve Eğitim Vakfı



Bu bursa başvurabilmek için anne veya babanın Adıyamanlı olması gerekmektedir. Öğrencinin maddi durumunun yetersiz, ama aynı zamanda başarılı olması gerekmektedir. Son olarak mülakat yapılmaktadır. Başvurular 15 Eylül’dedir.

Tel: (0-416) 213 47 30



4) Ağrı Eğitim ve Kültür Vakfı




Maddi durumu yetersiz, anne veya babası Ağrı doğumlu olan öğrencilere burs verilmektedir.

Tel: (0-472) 215 39 58



5) Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı



Ekim ayında başlayan burslar 8 ay boyunca devam etmektedir. Verilecek burs miktarı her öğretim yılı için yeniden belirlenmektedir.

Web Adresi: www.alarko.com.tr/alevwebformc1.doc

Tel: (0-212) 258 61 20



6) Ali Osman Sönmez Vakfı




Vakıf sadece işletme alanında öğrenim gören öğrencilere burs vermektedir. Bursiyer adaylarının Bursalı ya da orta öğrenimini Bursa’da tamamlamış olması gerekmektedir.

Tel: (0-224) 261 04 40





İşte sizler için araştırıp bulduğumuz burslar bunlar..



Malatya Burs Veren Kurumlar 2011 - 2012

Malatya Burs Veren Kurumlar 2011 - 2012
Edindiğimiz bilgilere göre :

2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı burs başvuruları 01-30 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.
2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı burs başvuruları 01-30 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Bu tarihten önce başvuru yapanların bu tarihler arasında tekrar başvuru yapmaları gerekmektedir. Her sene burs başvuruları için yeni kayıt alınacak ve bu başvurular içerisinden burs almaya hak kazananlar belirlenecektir. Başvuru yapacakların Öğrenci Belgesi ile Başarı Durumunu Gösteren Transkript Belgesini 15 Ekim’e kadar Malatya SYDV Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekmektedir. Üniversiteye bu sene başlayanların ise Öğrenci Belgelerini ulaştırmaları yeterli olacaktır.
Bu yıl kimlere burs verilecek?
Malatya eğitim bursu ilk aşamada 2010-2011 eğitim yılında Malatya'dan 4 yıllık üniversite programlarına yerleşen öğrencilere verilecek. Kampanya çerçevesinde oluşacak bağış miktarına göre tüm 4 yıllık programlara yerleşen Malatyalı üniversite öğrencilerine ve sonrasında ise iki yıllık programlara yerleştirilen öğrencileri de kapsayacak biçimde uygulamanın yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.
Burslar ne zaman verilmeye başlanacak?
İlk burs ödemelerine 2011 Kasım ayında başlanacak. Elde edilen bağışın gelen burs talebini karşılama oranına göre burs tahsisleri yapılacaktır.


Öğrencilere Şans diliyorum :)

Elazığ Burs Veren Yerler 2011 - 2012

Burs Başvurusu yapabileceğiniz yerler  aşağıda sıralanmış bulunmaktadır.

İşte Elazığ burs veren yerler :


İlim ve Hayra Hizmet Vakfı
Gazi Caddesi No:13/A Elazığ

Fırat Üniversitesi Yardımlaşma Vakfı
Gazi Caddesi No:44 Elazığ

KYK Yurt Başvuruları 2011 - 2012 Yılları

KYK Yurt Başvuruları 2011 - 2012 Yılları

Kyk'dan edindiğimiz Resmi bilgiye göre :  Yurt başvuruları 19 Ağustos 2011 - 28 Ağustos 2011 ( 28 Ağustos dahil ) tarihleri arasından KYK'nın resmi web sayfası üzerinden gerçekleştirilecektir.