28 Mayıs 2012 Pazartesi

Sabancı Vakfından her yıl 1300 öğrenciye burs

Her yıl 1.300 öğrenciye burs vermesi Sabancı Vakfı'nın eğitime verdiği desteğin açık bir kanıtıdır.
Ben siz değerli okuyucularımın adına teşekkür ediyorum Sabancı ailesine ve Sabancı Vakfına.

Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu:

Sabancı Vakfı, 37 yıl önce Sabancı ailesinin hayır faaliyetlerini kurumsallaştırmak amacıyla kuruldu. Vakfımızın varoluş nedeni, sabancı vakfı“Gelişimi sağlamak ve toplumsal duyarlılık bilincini gelecek nesillere aktarmak için özgün, yenilikçi ve kalıcı değerler oluşturarak insanların hayatında fark yaratmak.” Bu misyon doğrultusunda, özellikle kadınlar, gençler ve engellilere eşit fırsatlar sunmak ve onların topluma aktif katılımlarını sağlamak hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemize iyi yetişmiş insan gücünün kazandırılmasına katkıda bulunmak başlıca hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu amaçla, kurulduğumuz günden bu yana, ülkemizin başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan gençlerine burslar veriyoruz. Sabancı Vakfı bursları karşılıksız olup geri ödeme ya da mecburi hizmet yükümlülüğü içermiyor. Toplumsal potansiyelin gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen burslarımız, gençlerimizin en temel hakları olan eğitim hakkından yararlanmalarına destek oluyor.

Kuruluşumuzdan bu yana geçen 37 yılda, 36 binin üzerinde burs verdik. Bursiyer sayımıza her yıl yaklaşık 380 yeni öğrenci ekleniyor. Eski bursiyerler ile birlikte toplam sayı yıllık 1.300′ü aşıyor. Gençlerimize bursları karşılıksız olarak ekim-haziran arasında 9 ay süreyle, başarılarını devam ettirmek koşuluyla eğitimin başlangıcından mezuniyete kadar veriyoruz. Sabancı Vakfı lisans düzeyindeki öğrencilere 2011-2012 eğitim yılında her ay 310 TL, ön lisans düzeyindeki öğrencilere ise her ay 170 TL burs ödemesi yapmayı hedefliyor. Lisans ve ön lisans öğrenimi gören bursiyerlerimize, Sabancı Topluluğu şirketlerinde yaz aylarında staj imkanı da yaratıyoruz. Böylece bursiyerlerimiz, üniversitede edindikleri teorik bilgileri, iş yaşamında uygulama ve pratik yapma imkanı da bulmuş oluyor. Vakfımız üniversiteye yeni başlayanlara, kalkınması gereken öncelikli illere yönelik verdiği bursların yanı sıra meslek liseleri ve engellilere yönelik de burs veriyor.
Amaç eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak

Kaynak : Hürriyet IK

1 yorum:

Yorum Yapmak İçin Yorumlama biçimi Kısmından Adı/Url yi Seçin Ad Yazan yere isminizi Url Yazan Yere: balikesirayvalik.blogspot.com yazıp gönderin.